Jemný zemiakový škrob

Jemný zemiakový škrob Bez lepku

Zemiakový škrob

Hmotnosť balenia: 200g

Kód: 0022

ks
0,89€

Semarmyl


Je ideálny na zahustenie mäsových pokrmov a pokrmov pre bezlepkovú diétu, špecialít ázijskej, orientálnej, indickej a domácej kuchyne. Je optimálny na zahustenie a zjemnenie omáčok, polievok a krémov. Môžete ho použiť ako náhradu jemného kukuričného škrobu Zeamyl pri pečení múčnikov.

Údaje pre spotrebiteľa k tovaru

Použitie: Pred zahusťovaním pokrmov rozmiešajte Semarmyl v malom množstve studenej vody, vlejte do vriaceho pokrmu a za stáleho miešania nechajte zovrieť.  Pri zjemnení pečiva zamiešajte a spracujte Semarmyl spolu s múkou.

Zloženie: zemiakový škrob

Skladujte v suchu!

Pomarančové kurča ( recept )

Suroviny:
3 lyžice slnečnicového oleja, 400 g kuracích stehien pokrájaných na tenké rezančeky bez kože a kostí, 1 cibuľu pokrájanú na kolieska, 1 roztlačený strúčik cesnaku,1 červenú papriku zbavenú semien a pokrájanú na pásiky,  85 g mladých hráškových strúčikov, 4 lyžice sójovej omáčky, 4 lyžice sherry, 1 lyžicu paradajkového pretlaku, šťavu z dvoch pomarančov, 2 lyžice Semarmylu, 2 pomaranče.

Vo veľkom predhriatom woku rozohrejeme olej. Vložíme rezančeky kuracieho mäsa a opekáme ich 3 - 4 minúty zo všetkých strán. Do woku pridáme cibuľu, cesnak, červenú papriku a mladé hráškové strúčiky. Opekáme ich ďalších 5 minút, alebo kým zelenina nezmäkne a kuracie mäso nie je celkom prepečené. V miske zmiešame sójovú omáčku so sherry, paradajkovým pretlakom, pomarančovou šťavou a Semarmylom. Zmes nalejeme do woku a miešame, kým omáčka nezačne hustnúť. Ošúpané pomaranče pokrájame na malé dieliky. Pridáme ich do woku a prehrievame ešte 2 minúty. Podávame hneď s uvarenou ryžou.
Dobrú chuť!

 

Výživové údaje na 100 g výrobku

Energia

1355 kJ / 319 kcal

Tuky

< 0,5 g

 - z toho nasýtené mastné kyseliny

< 0,1 g

Sacharidy

    79 g

 - z toho cukry

< 0,5 g

Bielkoviny

< 0,5 g

Soľ 

      0 g