Venček
Suroviny
650ml | Voda |
180ml | Olej |
440g | Hladká múka |
štipka | Sol |
12ks | Vajec |
2ks | Zlatý sen |
1l | Mlieko |
4pl | Cukor kryštáľ |
360g | Maslo |
- | Koňak |
- | Praškový cukor |
- | Citrónová štava |
- | Voda |
Sladučké venčeky
Porcie 10
Čas prípravy 20 min
Čas tepelnej úpravy 10 min
Dáme variť vodu a olej, keď vrie, tak vsypeme múku. Miešame kým sa nám cesto neodliepa od hrnca. Necháme vychladnúť a zašľaháme celé vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecka, nastriekame na čitstý plech venčeky.
KRÉM:
Z mlieka, zlatáho sna a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do studeného nalejeme trochu koňaku a vyšľaháme s maslom
POLEVA:
Všetko spolu vymiešame na hladkú hmotu, ale vodu pridávame postupne podľa potreby. nakoniec este poprskáme trosku cokolady.