Veľkonočný baranček

Suroviny

14 dkg masla
14 dkg cukru
14 dkg čokolády
14 dkg mletých vlašských orechov alebo mandlí
7 dkg strúhanky
6 ks žĺtkov
1 KL vanilínový cukor Dobrý Kuchár
1 PL rumu
2 dkg masla a múky na formu
15 dkg cukru
180 ml vody
9 dkgčokolády
1/2 dkg masla
Veľkonočný baranček

Držíme palce a v kľude nám pošlite foto, ak by dopadol aj ako ten na obrázku nižšie, ktorý sa stal hitom internetu minulý rok

)PS: náš dopadol podobne tak obrázok je len ilustračný

Porcie 12 Čas prípravy 20 min Čas tepelnej úpravy 60 min

Rozdelenie Surovín:

Cesto:
14 dkg masla
14 dkg cukru
14 dkg čokolády
14 dkg mletých vlašských orechov alebo mandlí
7 dkg strúhanky
6 ks žĺtkov
sneh zo 6 bielkov
citrónová kôra
štipka mletej škorice a klinčekov
1 KL vanilínový cukor Dobrý Kuchár
1 PL rumu
2 dkg masla a múky na formu

Na polevu
15 dkg cukru
180 ml vody
9 dkg čokolády
1/2 dkg masla

Postup
Do rozšľahaného masla pridávame žĺtky jeden po druhom, cukor, citrónovú kôru, vanilínový cukor, škoricu, klinčeky. Šľaháme v miske 25 minút. Do zmesi primiešame strúhanú čokoládu, sneh a primiešame mandle a strúhanku zaliatu lyžicou rumu.

Formu na barančeka potrieme maslom, vysypeme múkou, naplníme cestom a pečieme 1 hodinu.

Po vychladnutí formu vyklopíme, polejeme polevou a ozdobíme podľa svojho vkusu.

Poleva: Cukor povaríme s vodou až kým nezhustne, následne horúci cukor nalievame za stáleho miešania do zmäknutej čokolády a masla. Polevu jemne vymiešame a polievame ešte za horúca