Vanilkové Rožky
Suroviny
280 g | hladká múka |
80 g | práškový cukor |
200 g | Hera |
100 g | vlašské orechy mleté |
2 ks | žĺtok |
podľa chuti | práškový cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom Dobrý Kuchár na posyp |
Vianočné pečenie :)
Porcie 40
Čas prípravy 20 min
Čas tepelnej úpravy 30 min
Z múky, tuku, pomletých orechov, žĺtkov a cukru vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste asi 15 minút. Potom ho rozdelíme na 4 rovnaké časti, na pomúčenej doske rozšúľame, pokrajáme na menšie kúsky a sformujeme úhľadné rožky.
Pečieme ich na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 150°C asi 10 minút (podľa rúry). Po upečení ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
280 g
hladká múka
80 g
práškový cukor
200 g
Hera
100 g
vlašské orechy mleté
2 ks
žĺtok
trochu
práškový cukor zmiešaný s vanilkovým na posypanie