Vanilkové Rožky

Suroviny

280 ghladká múka
80 gpráškový cukor
200 gHera
100 gvlašské orechy mleté
2 ksžĺtok
podľa chutipráškový cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom Dobrý Kuchár na posyp
Vanilkové Rožky

Vianočné pečenie :)

Porcie 40 Čas prípravy 20 min Čas tepelnej úpravy 30 min
Z múky, tuku, pomletých orechov, žĺtkov a cukru vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste asi 15 minút. Potom ho rozdelíme na 4 rovnaké časti, na pomúčenej doske rozšúľame, pokrajáme na menšie kúsky a sformujeme úhľadné rožky.
 
Pečieme ich na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 150°C asi 10 minút (podľa rúry). Po upečení ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
280 g
hladká múka
 
80 g
práškový cukor
 
200 g
Hera
 
100 g
vlašské orechy mleté
 
2 ks
žĺtok
 
trochu
práškový cukor zmiešaný s vanilkovým na posypanie