Šťavnaté rebierka na grile

Suroviny

1,8 kgbravčové rebierko
1,5 ltmavé pivo
1,5 lhydinový vývar
10 gmorská soľ
4 PLrastlinný olej
2 kscibuľa
6 strúčikov cesnak
20 kscelé čierne korenie
1 ksbadián
3 kscelá škorica
1 PL mletý zázvor
5 kssušené červené čili papričky
1 PL semarmyl
Šťavnaté rebierka na grile

Vynikajúce šťavnaté rebierka

Porcie 8 Čas prípravy 10 min Čas tepelnej úpravy 120 min

Rebrá uvaríme podľa zvyku a následne ich po úplnom vychladnutí (najlepšie keď sa uvaria večer pred) podľa potreby a chuti osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. 
Grilujeme po oboch stranách až kým nezískajú hnedú chrumkavú kôrku, asi 2 až 3 minúty.

2.Postup na vývar: Očistené rebrá osolíme a okoreníme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Teplotu sporáka nastavíme na stredný výkon. Do rozpáleného oleja vložíme rebierka a dôkladne opečieme zo všetkých strán. Potom pridáme olúpané cibule prekrojené napoly, nové korenie, škoricu, badián, zázvor, čili papričky a nakoniec plochou stranou noža mierne roztlačíme strúčiky cesnaku. Krátko restujeme a zalejeme Kozlom. Privedieme do varu, zalejeme vývarom a hrniec zakryjeme pokrievkou. Vložíme do rúry a varíme, kým mäso nezmäkne, asi 1,5 hodiny podľa kvality mäsa. Teplotu rúry nastavíme tak, aby tekutina len mierne vrela, zhruba na 95°C. Potom rebrá vyberieme a necháme vychladnúť.

Z vývaru z rebier môžete pripraviť omáčku. Zoberte z neho prebytočný tuk a prebytočnú tekutinu odvarte na požadovanú konzistenciu a slanosť omáčky. Pridajte SEMARMYL na zahustenie cca 1 PL ale podla potreby.
Dávajte pozor, aby ste omáčku neodvarili príliš, bude potom príliš slaná. Podávajte k rebrám.