Srdiečkové pusinky
Suroviny
4 KS | bielka |
240 g | práškového cukru |
Niečo malé, chutné a hlavne sladké
Porcie 20
Čas prípravy 15 min
Čas tepelnej úpravy 70 min
Bielka so štipkou soli vyšľaháme dotuha a potom postupne po lyžici pridávame za stáleho šľahania práškový cukor. Výsledná hmota by mala byť krásne lesklá a hustá.
Plech si vystelieme papierom na pečenie. Nasadíme hviezdicovú špičku na zdobiaci sáčok a zvnútra sáčku urobíme pomocou špáratka rovnomerne asi 4 dlhé ružové pásiky.
Potom naplníme bielkovou hmotou a takto na plech tvarujeme srdiečka a bodky alebo ľubovoľné tvary. Pečieme pri 100°C cca 70 minút. Po upečení vypneme rúru a necháme v nej pusinky vychladnúť asi hodinu.
Ak Chceme srdiečka čokoládové pridáme cca 2 KL kakaa Dobrý Kuchár a vynecháme ružovú gélovú potravinársku farbu
Potom vyberieme a radujeme sa z nich