Sacherova Torta

Suroviny

6 KSvajce
140 ghorká čokoláda
150 gmaslo
1 KSvanilínový cukor
125 gmúka
štipkakypriaci prášok
5 PL marhuľový lekvár
200 ghorká čokoláda
5 gkokosový tuk
Sacherova Torta

Obľúbená Sacherka

Porcie 12 Čas prípravy 30 min Čas tepelnej úpravy 70 min
Dno otváracej formy vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 160°C. Na cesto rozbijeme vajcia, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a dáme na chladné miesto.
 
Čokoládu rozlámeme a roztopíme. Ručnou metličkou ju spolu s maslom, práškovým a vanilkovým cukrom aj so žĺtkami vyšľaháme dopenista. Vmiešame múku s kypriacim práškom a so soľou a opatrne vmiešame tuhý sneh.
 
Cesto dáme do formy, povrch vyhladíme a cesto jemne nahrnieme na okraje. Pečieme 60-70 minú, potom vyberieme z rúry a necháme 5 minút odstáť. Okraj oddelíme od formy.
 
Tortu prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme doštičkou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyklopíme na drôtenú mriežku. Lekvár prepasírujeme cez sito a ohrejeme s troškou vody. Rovnomerne ním potrieme tortu a necháme uschnúť.
 
Na polevu rozohrejeme čokoládu s tukom a zmesou potrieme tortu. Kým poleva stuhne, tortu dáme na plochú misu, aby poleva neskoršie pri premiestňovaní nepraskla.