Roast beef

Suroviny

1,5kgRožtenka bez kosti
-Soľ
-Olej
1 člKoriander - celý
3 člFarebné korenie - celé
1 člRozmarín - sušeným
1 člTymián - sušený
2Klinček
Roast beef

A teraz ničo z tradičnej Anglickej kuchyne.

Porcie 9 Čas prípravy 20 min Čas tepelnej úpravy 120 min

V mažiari na hrubo roztlčieme koriander, farebné korenie, klinčeky s rozmarínom a tymiánom. Roštenku riadne potrieme olejom,soľou a vmasírujeme polovicu na hrubo potlčeného korenia. Druhú polovicu zmesi dáme do fľašky so vzduchotesným uzáverom. Roštenku vložíme do chladničky a marinujeme týždeň a občas otočíme. Trúbu rozohrejeme na 90 stupňov. Do mäsa vmasírujeme druhú polovicu zmesi korenia. Roštenku prudko opečieme na panvici s rozpáleným olejom z každej strany, aby získala hnedú kôrku. Do mäsa pozdlžne zapichneme do stredu teplomer a pečieme na rošte, alebo v pekáči dovtedy, kým vnútorná teplota nedosiahne 58 stupňov. Toto pečenie trvá asi 2 hodiny. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame na tenké plátky. Podávame s remuládovou omáčkou za studena. Rostbíf skladujeme v chladničke zabalený do alobalu.