Roast beef
Suroviny
1,5kg | Rožtenka bez kosti |
- | Soľ |
- | Olej |
1 čl | Koriander - celý |
3 čl | Farebné korenie - celé |
1 čl | Rozmarín - sušeným |
1 čl | Tymián - sušený |
2 | Klinček |
A teraz ničo z tradičnej Anglickej kuchyne.
V mažiari na hrubo roztlčieme koriander, farebné korenie, klinčeky s rozmarínom a tymiánom. Roštenku riadne potrieme olejom,soľou a vmasírujeme polovicu na hrubo potlčeného korenia. Druhú polovicu zmesi dáme do fľašky so vzduchotesným uzáverom. Roštenku vložíme do chladničky a marinujeme týždeň a občas otočíme. Trúbu rozohrejeme na 90 stupňov. Do mäsa vmasírujeme druhú polovicu zmesi korenia. Roštenku prudko opečieme na panvici s rozpáleným olejom z každej strany, aby získala hnedú kôrku. Do mäsa pozdlžne zapichneme do stredu teplomer a pečieme na rošte, alebo v pekáči dovtedy, kým vnútorná teplota nedosiahne 58 stupňov. Toto pečenie trvá asi 2 hodiny. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame na tenké plátky. Podávame s remuládovou omáčkou za studena. Rostbíf skladujeme v chladničke zabalený do alobalu.