Ovocný pohár s mangovou penou

Suroviny

250 g zmesi jahôd, černíc a ríbezlí (možno použiť aj iné ovocie, podľa chuti),
3 plátky želatíny
1 ksmango
25 g práškového cukru
250 g bieleho jogurtu
40 gcukru
150 mlpomarančovej šťavy
100 ml šťavy z čiernych ríbezlí
1 PLmedu
Ovocný pohár s mangovou penou

​Jahody, černice a ríbezle v želatíne, ozdobené mangovo-jogurtovou penou. Zaručene osviežujúci dezert, ktorý osloví každého hosťa.

Porcie 8 Čas prípravy 30 min Čas tepelnej úpravy 30 min

Najskôr namočíme želatínové plátky podľa návodu do vody. Počas toho očistíme mango, nakrájame na malé kocky a rozmixujeme na kašu, ktorú treba precediť cez jemné sitko. 200 g tejto masy zmiešame s práškovým cukrom a v hrnci jemne prihrejeme. Pridáme pripravenú želatínu a rozmiešame na jemnú kašu. Potom vmiešame jogurt, odstavíme a necháme asi 3 hodiny odstáť.

Do panvice vložíme cukor a necháme skaramelizovať. Potom pridáme pomarančovú a ríbezľovú šťavu a med. Premiešame a privedieme do varu. Pridáme škoricu, nastrúhané kôry a miešame. Pridáme ovocie, premiešame a necháme trochu vychladnúť. Potom masu rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť. Mangovú masu vymixujeme na penu a ozdobíme ňou poháre.