Nepečený Keksíkový

Suroviny

400 gnasekaná biela čokolády
275 g kokosový tuk
2 KSvajcia
25 g práškový cukor
300 g keksíky (napr Zlate oplátky Opavia)
100 gsušené brusnice
50 ghorká čokoláda
1 KSvanilínový cukor
Nepečený Keksíkový

Výborný nepečený koláčik

Porcie 12 Čas prípravy 20 min Čas tepelnej úpravy 5 min
1 keksík si podrvíme a 1PL brusníc odložíme bokom a zmiešame.
 
Čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
 
Vajcia rozšľaháme s cukrom na hustý krém.
 
Postupne (opatrne aby sa vajcia nezrazili) do krému zapracujeme rozpustenú čokoládu a vrátime opäť nad vodný kúpeľ a stále miešame, kým nám nevznikne krém konzistenciou podobný pudingu a stiahneme z ohňa.
 
Klasickú chlebíkovú formu vyložíme potravinárskou fóliou a na dno rozotrieme trochu krému.
 
V strede naukladáme vedľa seba keksíky a na okraje nasypeme trochu brusníc.
 
Znovu potrieme krémom a opakujeme postup kým sa nám neminú všetky oplátky, ktoré nakoniec potrieme zvyškom krému, posypeme brusnicami a zabalíme fóliou.
 
Odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 12 hodín a po stuhnutí vyklopíme, fóliu stiahneme, povrch ozdobíme rozpustenou horkou čokoládou a posypeme keksíkom zmiešaným s brusnicami.
 
Necháme znovu ešte stuhnúť a krájame nahriatym nožom na plátky (je to veeeľmi sýte, takže na porciu stačí fakt tenký plátok).
 
A nakoniec už len vychutnávame sústo po súste rozplývajúce sa na jazyku, mňam!