Mousse au chocolat

Suroviny

4 KSVajce
200 dkgHorká čokoláda
štipkaSoľ
2 PLPráškový cukor
2 PLVanilínový cukor
2 PLMaslo
250 mlSmotana na šľahanie
Mousse au chocolat

Vynikajúci mousse vhodný podávať s ovocím, piškótami alebo ako plnka do rôznych dezertov

Porcie 20 Čas prípravy 15 min Čas tepelnej úpravy 10 min
Horkú čokoládu rozlámeme na menšie dieliky a spolu s maslom dáme do kovovej misy, ktorú vložíme do hrnca s horúcim vodným kúpeľom. Čokoládu s maslom necháme pomaly rozpustiť, občas premiešame.
 
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh.
 
Žĺtky vyšľaháme s vanilínovým cukrom do peny . Smotanu a práškový cukor ušľaháme dotuha . Rozpustenú čokoládu zmiešame so žĺtkovým krémom, potom vmiešame smotanu a sneh z bielkov a všetko dôkladne premiešame.
 
Mousse au chocolat dávkujeme do malých košíčkov (my sme to robili cez zdobiaci sáčok), ktoré sme dali do chladničky už predtým. Košíky dáme do chladničky a necháme aspoň na tri hodiny v chlade stuhnúť.
 
Podávame s ovocím