Mascarpone - home made

Mascarpone - home made

Mascarpone sa používa pri tvorení našich najobľúbenejších receptov, vyskúšajte si ho urobiť doma! :)

Porcie 1 Čas prípravy 20 min Čas tepelnej úpravy 10 min

1.Na prípravu domáceho mascarpone si pripravíme cedidlo a niekoľko tkaných handričiek

2.Smotanu ohrejeme na miernom ohni (cca 80 stupňov) - dávame pozor, smotana nám nesmie vrieť. Pre začiatočníkov použijeme vodný kúpeľ. Pridáme citrónovú šťavu a chvíľu ohrievame - cca 10 minút

3.Následne smotanu odstavíme a necháme mierne vychladnúť (cca pol hodinu). Pri chladnutí vidíme, ako smotana tuhne

4.Pripravíme si cedidlo, ktoré vyložíme niekoľkými vrstvami tkaniny a pomaly tam vylejeme pripravenú smotanu. Tkaninu poriadne zaviažeme

5.Cedidlo položíme na misku a odložíme do chladničky na minimálne 24 hodín. Odporúča sa nechať mascarpone zrieť 3 dni v chladničke