Koláč tres leches
Suroviny
200 g | Zmäknuté maslo |
200 g | Práškový cukor |
5 KS | Vajcia |
300 g | Hladká múka |
2 KL | Kypriaci prášok do pečiva |
1 KL | Mletá škorica |
200 ml | Mlieko |
200 ml | Smotana na šľahanie |
200 ml | Sladené kondenzované mlieko |
500 ml | Smotana na šľahanie |
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- sitko
- plech na pečenie s rozmermi 38 x 28 cm
Porcie 24
Čas prípravy 60 min
Čas tepelnej úpravy 40 min
Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi pri nižších otáčkach po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Potom po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a škoricu. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 40 minút. Upečený korpus popicháme vidličkou a necháme vychladnúť.
Medzitým zmiešame mlieko, smotanu a sladené kondenzované mlieko.
Mliečnu zmes nalejeme na koláč a necháme odstáť, kým sa dôkladne vstrebe (najlepšie cez noc). Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme škoricou.