Koláč tres leches

Suroviny

200 gZmäknuté maslo
200 gPráškový cukor
5 KSVajcia
300 gHladká múka
2 KLKypriaci prášok do pečiva
1 KLMletá škorica
200 mlMlieko
200 mlSmotana na šľahanie
200 mlSladené kondenzované mlieko
500 mlSmotana na šľahanie
Koláč tres leches

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • sitko
  • plech na pečenie s rozmermi 38 x 28 cm
Porcie 24 Čas prípravy 60 min Čas tepelnej úpravy 40 min

Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi pri nižších otáčkach po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Potom po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a škoricu. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 40 minút. Upečený korpus popicháme vidličkou a necháme vychladnúť.

Medzitým zmiešame mlieko, smotanu a sladené kondenzované mlieko.

Mliečnu zmes nalejeme na koláč a necháme odstáť, kým sa dôkladne vstrebe (najlepšie cez noc). Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme škoricou.