Kačacie stehná

Suroviny

4 kskačacie stehno
podľa chutimorská soľ
podľa chutikorenie čierne mleté
podľa chutisušené oregáno
1 ČLcelá rasca
2 PLrastlinný olej
1 ČLSemarmyl
podľa chutibrusnice cca 3 dcl
podľa chutiTymian
štipku pre chuťbiele alebo ružové víno
Kačacie stehná

 Kačacie mäso má svoju špecifickú chuť, pre ktorú v našom jedálničku nesmie chýbať. Pečené stehná v kombinácii s brusnicami majú dokonalý súlad chutí a vône a pochutí si na nich každý gurmán.

Porcie 4 Čas prípravy 80 min Čas tepelnej úpravy 60 min
Kačacie stehná umyjeme a zbavíme prebytočného tuku. Osolíme, okoreníme a pridáme oregano a rascu. Uložíme na pekáč, polejeme olejom, zalejeme do 2/3 vodou a upečieme do zlatista na cca 230 st. cca 50 minút. Upečené naservírujeme na taniere a polejeme omáčkou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky. Dobrú chuť!
 
Omáčku si pripravíme tak, že zohrejeme na platni brusnice, najlepšie domáce zavárané, pridáme kúsok vínka a necháme variť cca 5 min, kým nevyprchá alkohol, následne pridáme semarmyl a tymián, necháme zovrieť a odstavíme z platni