Kačacie stehná
Suroviny
4 ks | kačacie stehno |
podľa chuti | morská soľ |
podľa chuti | korenie čierne mleté |
podľa chuti | sušené oregáno |
1 ČL | celá rasca |
2 PL | rastlinný olej |
1 ČL | Semarmyl |
podľa chuti | brusnice cca 3 dcl |
podľa chuti | Tymian |
štipku pre chuť | biele alebo ružové víno |

Kačacie mäso má svoju špecifickú chuť, pre ktorú v našom jedálničku nesmie chýbať. Pečené stehná v kombinácii s brusnicami majú dokonalý súlad chutí a vône a pochutí si na nich každý gurmán.
Porcie 4
Čas prípravy 80 min
Čas tepelnej úpravy 60 min
Kačacie stehná umyjeme a zbavíme prebytočného tuku. Osolíme, okoreníme a pridáme oregano a rascu. Uložíme na pekáč, polejeme olejom, zalejeme do 2/3 vodou a upečieme do zlatista na cca 230 st. cca 50 minút. Upečené naservírujeme na taniere a polejeme omáčkou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky. Dobrú chuť!
Omáčku si pripravíme tak, že zohrejeme na platni brusnice, najlepšie domáce zavárané, pridáme kúsok vínka a necháme variť cca 5 min, kým nevyprchá alkohol, následne pridáme semarmyl a tymián, necháme zovrieť a odstavíme z platni