Domáce piškóty

Suroviny

80-100 gCelozrnná múka
1 ksŹĺtok
2 ks (65g)Bielky
30 gTrstinový cukor
1 PLNepražený kakaový prášok – pokiaľ chcete kakaové, my sme robili bez
10 g Kypriaci prášok Dobrý Kuchár
Domáce piškóty

Takéto skvelé piškóty si môžete urobiť do officu k Vášmu obľúbenému jogurtu. A koľko toho zbaštíte?
Toľkoto:
Energia / 100 g: 1233
Bielkoviny (g): 12,6
Sacharidy (g): 49,3
Tuky (g): 3,7

Porcie 4 Čas prípravy 5 min Čas tepelnej úpravy 15 min

1. Cukor vyšľaháme spolu s oddeleným žĺtkom, Stevie a citrónovou kôrou. Oddelené bielky vyšľaháme so štipkou soli v tuhý sneh

2. Bielky preložíme ku žĺtkovej zmesi, po lyžiciach opatrne primiešavame múku a jemne premiešavame, aby vzniklo jemné tuhšie cesto (množstvo múky môže byť rôzne podľa druhu obilniny)

3. Piškótové cesto lyžicou kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 - 15 minút do zlatista

Podávame s bielym jogurtom, najviac sa osvedčil Zvolenský, alebo jednoducho s čajom