Domáca Vanilková esencia

Suroviny

0,5lVodka (odporúčam kvalitnejšiu)
7-8 KSVanilkových strukov (Madagaskar XL alebo Madagaskar L)
50g Kryštálového cukru (nemusí byť)
1/2 KLVanilínový cukor
(može byť 0,7 l na zaváranie so skrutkovacím vekom)Sklenený pohár
Domáca Vanilková esencia

Výborná domáca esencia pre Vaše sladké výtvory 

Porcie 5 Čas prípravy 30 min Čas tepelnej úpravy 0 min

1. Rozrežte vanilkové struky na polovicu po celej dĺžke

2. Naplňte sklenený pohár vodkou

3. Pridajte do vodky cukor

4. Vložte vanilku tak aby bola ponorená

5. Pohár uzatvorte a uložte na tmavšie miesto (nie do chladničky). Každé dva- tri dni potrasením premiešajte

6. Aby bol extrakt hotový počkajte minimálne 2 mesiace. Extrakt postupne tmavne a získava intenzívnu chuť. Optimálne je počkať 5-6 mesiacov