Citrónový krém

Suroviny

1 hrnčekcukor kryštáľ
1 1/2 KLkukuričný škrob
1/2 hrnčekacitrónová šťava
6 ksžĺtky
1 KLcitrónová kôra
1 ksvanilínový cukor
115 g vychladená Hera - maslová príchuť
Citrónový krém

Tento skvelý citrónový krém sa vám bude hodiť ako poleva na cheesecake alebo do palaciniek či na toasty.

Porcie 1 Čas prípravy 15 min Čas tepelnej úpravy 5 min

V stredne veľkom rendlíku vo vodnej lázni rozšľahajte cukor, kukuričný škrob a citrónovú šťavu, kým sa všetko nerozpustí. Potom vmiešajte žĺtky, citrónovú kôru a vanilková semienka. Pridajte Heru maslovú a šľahajte na miernom plameni do zhustnutia, trvá to zhruba 6 minút. Prikryte potravinovou fóliou a dajte vychladnúť približne na 3 hodiny do chladničky.