Chlieb bez pšeničnej múky
Suroviny
4 KS | vajíčka |
90 g | sezamových semienok |
90 g | slnečnicových semienok |
90 g | vlašských orechov |
90 g | tekvicových semienok |
90 g | ľanových semienok |
1/2 KL | prášok do pečiva Dobrý Kuchár |
100 ml | vody |
Keďže ide leto a niekto chudne do plaviek, ja osobne skôr priberám do nafukovačky s našimi dobrotami, tak sme pre Vás pripravili recept na chlieb bez pšeničnej múky
Najprv vyšľahajte vaječné bielky so soľou
Potom do toho pridajte prášok do pečiva s vodou, znovu všetko dobre premiešajte
Následne do zmesi pridajte všetky semienka, ktoré by mali byť predtým pomleté alebo rozdrvené na prášok (respektíve urobíme múku zo semienok)
Opäť všetko dobre zamiešajte, prelejte do formy na pečenie (najlepšie srnčí chrbát) a vložte do rúry
V rúre ho pečte približne 50 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
To je všetko. Po dopečení vyberte chlieb z rúry, nechajte vychladnúť môžete jesť
My sme si ho natreli s bryndzovou pomazánkou :)
Dobrú chuť a veľa zdravia!