Venček
Ingredients
| 650ml | Voda |
| 180ml | Olej |
| 440g | Hladká múka |
| štipka | Sol |
| 12ks | Vajec |
| 2ks | Zlatý sen |
| 1l | Mlieko |
| 4pl | Cukor kryštáľ |
| 360g | Maslo |
| - | Koňak |
| - | Praškový cukor |
| - | Citrónová štava |
| - | Voda |
Sladučké venčeky
Portions 10
Preparation time 20 min
Cooking time 10 min
Dáme variť vodu a olej, keď vrie, tak vsypeme múku. Miešame kým sa nám cesto neodliepa od hrnca. Necháme vychladnúť a zašľaháme celé vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecka, nastriekame na čitstý plech venčeky.
KRÉM:
Z mlieka, zlatáho sna a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Do studeného nalejeme trochu koňaku a vyšľaháme s maslom
POLEVA:
Všetko spolu vymiešame na hladkú hmotu, ale vodu pridávame postupne podľa potreby. nakoniec este poprskáme trosku cokolady.