Šťavnaté rebierka na grile
Ingredients
| 1,8 kg | bravčové rebierko |
| 1,5 l | tmavé pivo |
| 1,5 l | hydinový vývar |
| 10 g | morská soľ |
| 4 PL | rastlinný olej |
| 2 ks | cibuľa |
| 6 strúčikov | cesnak |
| 20 ks | celé čierne korenie |
| 1 ks | badián |
| 3 ks | celá škorica |
| 1 PL | mletý zázvor |
| 5 ks | sušené červené čili papričky |
| 1 PL | semarmyl |
Vynikajúce šťavnaté rebierka
Rebrá uvaríme podľa zvyku a následne ich po úplnom vychladnutí (najlepšie keď sa uvaria večer pred) podľa potreby a chuti osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením.
Grilujeme po oboch stranách až kým nezískajú hnedú chrumkavú kôrku, asi 2 až 3 minúty.
2.Postup na vývar: Očistené rebrá osolíme a okoreníme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Teplotu sporáka nastavíme na stredný výkon. Do rozpáleného oleja vložíme rebierka a dôkladne opečieme zo všetkých strán. Potom pridáme olúpané cibule prekrojené napoly, nové korenie, škoricu, badián, zázvor, čili papričky a nakoniec plochou stranou noža mierne roztlačíme strúčiky cesnaku. Krátko restujeme a zalejeme Kozlom. Privedieme do varu, zalejeme vývarom a hrniec zakryjeme pokrievkou. Vložíme do rúry a varíme, kým mäso nezmäkne, asi 1,5 hodiny podľa kvality mäsa. Teplotu rúry nastavíme tak, aby tekutina len mierne vrela, zhruba na 95°C. Potom rebrá vyberieme a necháme vychladnúť.
Z vývaru z rebier môžete pripraviť omáčku. Zoberte z neho prebytočný tuk a prebytočnú tekutinu odvarte na požadovanú konzistenciu a slanosť omáčky. Pridajte SEMARMYL na zahustenie cca 1 PL ale podla potreby.
Dávajte pozor, aby ste omáčku neodvarili príliš, bude potom príliš slaná. Podávajte k rebrám.