Sacherova Torta
Raw materials
6 KS | vajce |
140 g | horká čokoláda |
150 g | maslo |
1 KS | vanilínový cukor |
125 g | múka |
štipka | kypriaci prášok |
5 PL | marhuľový lekvár |
200 g | horká čokoláda |
5 g | kokosový tuk |

Obľúbená Sacherka
Portions 12
Preparation time 30 min
Heat treatment time 70 min
Dno otváracej formy vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 160°C. Na cesto rozbijeme vajcia, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a dáme na chladné miesto.
Čokoládu rozlámeme a roztopíme. Ručnou metličkou ju spolu s maslom, práškovým a vanilkovým cukrom aj so žĺtkami vyšľaháme dopenista. Vmiešame múku s kypriacim práškom a so soľou a opatrne vmiešame tuhý sneh.
Cesto dáme do formy, povrch vyhladíme a cesto jemne nahrnieme na okraje. Pečieme 60-70 minú, potom vyberieme z rúry a necháme 5 minút odstáť. Okraj oddelíme od formy.
Tortu prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme doštičkou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyklopíme na drôtenú mriežku. Lekvár prepasírujeme cez sito a ohrejeme s troškou vody. Rovnomerne ním potrieme tortu a necháme uschnúť.
Na polevu rozohrejeme čokoládu s tukom a zmesou potrieme tortu. Kým poleva stuhne, tortu dáme na plochú misu, aby poleva neskoršie pri premiestňovaní nepraskla.