Ovocný pohár s mangovou penou
Raw materials
250 g | zmesi jahôd, černíc a ríbezlí (možno použiť aj iné ovocie, podľa chuti), |
3 plátky | želatíny |
1 ks | mango |
25 g | práškového cukru |
250 g | bieleho jogurtu |
40 g | cukru |
150 ml | pomarančovej šťavy |
100 ml | šťavy z čiernych ríbezlí |
1 PL | medu |

Jahody, černice a ríbezle v želatíne, ozdobené mangovo-jogurtovou penou. Zaručene osviežujúci dezert, ktorý osloví každého hosťa.
Najskôr namočíme želatínové plátky podľa návodu do vody. Počas toho očistíme mango, nakrájame na malé kocky a rozmixujeme na kašu, ktorú treba precediť cez jemné sitko. 200 g tejto masy zmiešame s práškovým cukrom a v hrnci jemne prihrejeme. Pridáme pripravenú želatínu a rozmiešame na jemnú kašu. Potom vmiešame jogurt, odstavíme a necháme asi 3 hodiny odstáť.
Do panvice vložíme cukor a necháme skaramelizovať. Potom pridáme pomarančovú a ríbezľovú šťavu a med. Premiešame a privedieme do varu. Pridáme škoricu, nastrúhané kôry a miešame. Pridáme ovocie, premiešame a necháme trochu vychladnúť. Potom masu rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť. Mangovú masu vymixujeme na penu a ozdobíme ňou poháre.