Nepečený Keksíkový
Raw materials
400 g | nasekaná biela čokolády |
275 g | kokosový tuk |
2 KS | vajcia |
25 g | práškový cukor |
300 g | keksíky (napr Zlate oplátky Opavia) |
100 g | sušené brusnice |
50 g | horká čokoláda |
1 KS | vanilínový cukor |

Výborný nepečený koláčik
Portions 12
Preparation time 20 min
Heat treatment time 5 min
1 keksík si podrvíme a 1PL brusníc odložíme bokom a zmiešame.
Čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Vajcia rozšľaháme s cukrom na hustý krém.
Postupne (opatrne aby sa vajcia nezrazili) do krému zapracujeme rozpustenú čokoládu a vrátime opäť nad vodný kúpeľ a stále miešame, kým nám nevznikne krém konzistenciou podobný pudingu a stiahneme z ohňa.
Klasickú chlebíkovú formu vyložíme potravinárskou fóliou a na dno rozotrieme trochu krému.
V strede naukladáme vedľa seba keksíky a na okraje nasypeme trochu brusníc.
Znovu potrieme krémom a opakujeme postup kým sa nám neminú všetky oplátky, ktoré nakoniec potrieme zvyškom krému, posypeme brusnicami a zabalíme fóliou.
Odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 12 hodín a po stuhnutí vyklopíme, fóliu stiahneme, povrch ozdobíme rozpustenou horkou čokoládou a posypeme keksíkom zmiešaným s brusnicami.
Necháme znovu ešte stuhnúť a krájame nahriatym nožom na plátky (je to veeeľmi sýte, takže na porciu stačí fakt tenký plátok).
A nakoniec už len vychutnávame sústo po súste rozplývajúce sa na jazyku, mňam!