Mousse au chocolat
Raw materials
4 KS | Vajce |
200 dkg | Horká čokoláda |
štipka | Soľ |
2 PL | Práškový cukor |
2 PL | Vanilínový cukor |
2 PL | Maslo |
250 ml | Smotana na šľahanie |

Vynikajúci mousse vhodný podávať s ovocím, piškótami alebo ako plnka do rôznych dezertov
Portions 20
Preparation time 15 min
Heat treatment time 10 min
Horkú čokoládu rozlámeme na menšie dieliky a spolu s maslom dáme do kovovej misy, ktorú vložíme do hrnca s horúcim vodným kúpeľom. Čokoládu s maslom necháme pomaly rozpustiť, občas premiešame.
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s vanilínovým cukrom do peny . Smotanu a práškový cukor ušľaháme dotuha . Rozpustenú čokoládu zmiešame so žĺtkovým krémom, potom vmiešame smotanu a sneh z bielkov a všetko dôkladne premiešame.
Mousse au chocolat dávkujeme do malých košíčkov (my sme to robili cez zdobiaci sáčok), ktoré sme dali do chladničky už predtým. Košíky dáme do chladničky a necháme aspoň na tri hodiny v chlade stuhnúť.
Podávame s ovocím