Mascarpone - home made
Raw materials
1,5 L | Smotana na šľahanie (min 30%) |
3 PL | Citrónová šťava |

Mascarpone sa používa pri tvorení našich najobľúbenejších receptov, vyskúšajte si ho urobiť doma! :)
1.Na prípravu domáceho mascarpone si pripravíme cedidlo a niekoľko tkaných handričiek
2.Smotanu ohrejeme na miernom ohni (cca 80 stupňov) - dávame pozor, smotana nám nesmie vrieť. Pre začiatočníkov použijeme vodný kúpeľ. Pridáme citrónovú šťavu a chvíľu ohrievame - cca 10 minút
3.Následne smotanu odstavíme a necháme mierne vychladnúť (cca pol hodinu). Pri chladnutí vidíme, ako smotana tuhne
4.Pripravíme si cedidlo, ktoré vyložíme niekoľkými vrstvami tkaniny a pomaly tam vylejeme pripravenú smotanu. Tkaninu poriadne zaviažeme
5.Cedidlo položíme na misku a odložíme do chladničky na minimálne 24 hodín. Odporúča sa nechať mascarpone zrieť 3 dni v chladničke