Koláč tres leches
Ingredients
| 200 g | Zmäknuté maslo |
| 200 g | Práškový cukor |
| 5 KS | Vajcia |
| 300 g | Hladká múka |
| 2 KL | Kypriaci prášok do pečiva |
| 1 KL | Mletá škorica |
| 200 ml | Mlieko |
| 200 ml | Smotana na šľahanie |
| 200 ml | Sladené kondenzované mlieko |
| 500 ml | Smotana na šľahanie |
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- sitko
- plech na pečenie s rozmermi 38 x 28 cm
Portions 24
Preparation time 60 min
Cooking time 40 min
Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi pri nižších otáčkach po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Potom po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a škoricu. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 40 minút. Upečený korpus popicháme vidličkou a necháme vychladnúť.
Medzitým zmiešame mlieko, smotanu a sladené kondenzované mlieko.
Mliečnu zmes nalejeme na koláč a necháme odstáť, kým sa dôkladne vstrebe (najlepšie cez noc). Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme škoricou.