Kačacie stehná
Ingredients
| 4 ks | kačacie stehno |
| podľa chuti | morská soľ |
| podľa chuti | korenie čierne mleté |
| podľa chuti | sušené oregáno |
| 1 ČL | celá rasca |
| 2 PL | rastlinný olej |
| 1 ČL | Semarmyl |
| podľa chuti | brusnice cca 3 dcl |
| podľa chuti | Tymian |
| štipku pre chuť | biele alebo ružové víno |
Kačacie mäso má svoju špecifickú chuť, pre ktorú v našom jedálničku nesmie chýbať. Pečené stehná v kombinácii s brusnicami majú dokonalý súlad chutí a vône a pochutí si na nich každý gurmán.
Portions 4
Preparation time 80 min
Cooking time 60 min
Kačacie stehná umyjeme a zbavíme prebytočného tuku. Osolíme, okoreníme a pridáme oregano a rascu. Uložíme na pekáč, polejeme olejom, zalejeme do 2/3 vodou a upečieme do zlatista na cca 230 st. cca 50 minút. Upečené naservírujeme na taniere a polejeme omáčkou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky. Dobrú chuť!
Omáčku si pripravíme tak, že zohrejeme na platni brusnice, najlepšie domáce zavárané, pridáme kúsok vínka a necháme variť cca 5 min, kým nevyprchá alkohol, následne pridáme semarmyl a tymián, necháme zovrieť a odstavíme z platni