Hrnčeková Bábovka
Raw materials
2 hrnčeky | múka polohrubá |
1 hrnček | cukor |
1 hrnček | mlieko |
1/2 hrnčeka | olej |
1 KS | vanilínový cukor |
1 KS | kypriaci prášok |
2 PL | kakao |
2 KS | vajce |

Jednoduchá hrnčeková bábovka vhodná ku kávičke
Portions 12
Preparation time 20 min
Heat treatment time 20 min
Vyšľaháme si celé vajíčka s cukrom. Pomaly prilievame mlieko, potom olej, na záver pridáme múku s práškom do pečiva. Polovicu cesta si vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
Do druhej polovice pridáme kakao a poriadne premiešame. Tmavé cesto nalejeme v ľubovoľných tvaroch na biele cesto a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Upečenú bábovku môžme posypať práškovým cukrom.