Domáce piškóty
Raw materials
80-100 g | Celozrnná múka |
1 ks | Źĺtok |
2 ks (65g) | Bielky |
30 g | Trstinový cukor |
1 PL | Nepražený kakaový prášok – pokiaľ chcete kakaové, my sme robili bez |
10 g | Kypriaci prášok Dobrý Kuchár |

Takéto skvelé piškóty si môžete urobiť do officu k Vášmu obľúbenému jogurtu. A koľko toho zbaštíte?
Toľkoto:
Energia / 100 g: 1233
Bielkoviny (g): 12,6
Sacharidy (g): 49,3
Tuky (g): 3,7
Portions 4
Preparation time 5 min
Heat treatment time 15 min
1. Cukor vyšľaháme spolu s oddeleným žĺtkom, Stevie a citrónovou kôrou. Oddelené bielky vyšľaháme so štipkou soli v tuhý sneh
2. Bielky preložíme ku žĺtkovej zmesi, po lyžiciach opatrne primiešavame múku a jemne premiešavame, aby vzniklo jemné tuhšie cesto (množstvo múky môže byť rôzne podľa druhu obilniny)
3. Piškótové cesto lyžicou kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 - 15 minút do zlatista
Podávame s bielym jogurtom, najviac sa osvedčil Zvolenský, alebo jednoducho s čajom