Domáca Vanilková esencia
Raw materials
0,5l | Vodka (odporúčam kvalitnejšiu) |
7-8 KS | Vanilkových strukov (Madagaskar XL alebo Madagaskar L) |
50g | Kryštálového cukru (nemusí byť) |
1/2 KL | Vanilínový cukor |
(može byť 0,7 l na zaváranie so skrutkovacím vekom) | Sklenený pohár |

Výborná domáca esencia pre Vaše sladké výtvory
Portions 5
Preparation time 30 min
Heat treatment time 0 min
1. Rozrežte vanilkové struky na polovicu po celej dĺžke
2. Naplňte sklenený pohár vodkou
3. Pridajte do vodky cukor
4. Vložte vanilku tak aby bola ponorená
5. Pohár uzatvorte a uložte na tmavšie miesto (nie do chladničky). Každé dva- tri dni potrasením premiešajte
6. Aby bol extrakt hotový počkajte minimálne 2 mesiace. Extrakt postupne tmavne a získava intenzívnu chuť. Optimálne je počkať 5-6 mesiacov