Citrónový krém
Raw materials
1 hrnček | cukor kryštáľ |
1 1/2 KL | kukuričný škrob |
1/2 hrnčeka | citrónová šťava |
6 ks | žĺtky |
1 KL | citrónová kôra |
1 ks | vanilínový cukor |
115 g | vychladená Hera - maslová príchuť |

Tento skvelý citrónový krém sa vám bude hodiť ako poleva na cheesecake alebo do palaciniek či na toasty.
Portions 1
Preparation time 15 min
Heat treatment time 5 min
V stredne veľkom rendlíku vo vodnej lázni rozšľahajte cukor, kukuričný škrob a citrónovú šťavu, kým sa všetko nerozpustí. Potom vmiešajte žĺtky, citrónovú kôru a vanilková semienka. Pridajte Heru maslovú a šľahajte na miernom plameni do zhustnutia, trvá to zhruba 6 minút. Prikryte potravinovou fóliou a dajte vychladnúť približne na 3 hodiny do chladničky.