Chlieb bez pšeničnej múky

Raw materials

4 KSvajíčka
90 g sezamových semienok
90 g slnečnicových semienok
90 g vlašských orechov
90 gtekvicových semienok
90 g ľanových semienok
1/2 KLprášok do pečiva Dobrý Kuchár
100 ml vody
Chlieb bez pšeničnej múky

Keďže ide leto a niekto chudne do plaviek, ja osobne skôr priberám do nafukovačky s našimi dobrotami, tak sme pre Vás pripravili recept na chlieb bez pšeničnej múky

Portions 15 Preparation time 30 min Heat treatment time 50 min

Najprv vyšľahajte vaječné bielky so soľou
Potom do toho pridajte prášok do pečiva s vodou, znovu všetko dobre premiešajte
Následne do zmesi pridajte všetky semienka, ktoré by mali byť predtým pomleté alebo rozdrvené na prášok (respektíve urobíme múku zo semienok)
Opäť všetko dobre zamiešajte, prelejte do formy na pečenie (najlepšie srnčí chrbát) a vložte do rúry

V rúre ho pečte približne 50 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
To je všetko. Po dopečení vyberte chlieb z rúry, nechajte vychladnúť môžete jesť

My sme si ho natreli s bryndzovou pomazánkou :)

Dobrú chuť a veľa zdravia!