Bezlepkový jablkový koláč
Raw materials
150 g | Maslo |
3 PL | Mleté mandle alebo orechy |
3 KS | Jablko |
1 KL | Kypriaci prášok bez lepku Dobrý Kuchár |
1 KS | Hrnček trstinový cukor |
1 KS | Hrnček bezlepková múka |
1 KL | Mletá škorica |
2 KS | Vajce |
Chutný jabĺčkový koláčik pre príjemné víkendy
Portions 8
Preparation time 20 min
Heat treatment time 45 min
Okrúhlu koláčovú formu vymažeme maslom a vysypeme mletými mandľami.
Jablká ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Vykrojíme jadrovník a nakrájame na tenšie plátky. Poukladáme na dno formy.
Maslo rozpustíme a dáme do misy. Pridáme cukor, bezlepkovú múku, kypriaci prášok bez lepku, škoricu, muškátový oriešok, štipku soli a rozšľahané vajcia. Zmiešame a nalejeme na jablká. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 45 minút.
Po vybratí z rúry necháme koláč mierne vychladnúť a potom vyklopíme z formy.