Tvarohový koláč

Suroviny

250 gHladká špaldová múka
50 gPráškový cukor
1 KLKypriaci prášok do pečiva
80 gZmäknuté maslo
150 gBiely jogurt
450 gVanilkový tvaroh
3 KSŽĺtky
100 gMrazené lesné ovocie
Tvarohový koláč

POTREBUJEME

  • plech na pečenie s rozmermi 30x40 cm
  • papier na pečenie
  • potravinovú fóliu
  • valček
  • kúsok čistej záclony so vzorom
  • sitko
Porcie 20 Čas prípravy 60 min Čas tepelnej úpravy 30 min

CESTO

Múku, cukor a kypriaci prášok zmiešame v miske. Pridáme zmäknuté maslo a jogurt a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a na 30 minút vložíme do chladničky. Potom cesto rozdelíme na dve časti a obe medzi potravinovými fóliami vyvaľkáme na 0,5 cm tenké pláty vo veľkosti plechu.

TVAROHOVÝ KOLÁČ

Na plech vystlaný papierom na pečenie prenesieme pomocou valčeka prvé rozvaľkané cesto. Na cesto nalejeme vanilkový tvaroh zmiešaný so žĺtkami a uložíme lesné ovocie, ktoré sme predtým nechali rozmraziť. Na plnku opatrne prenesieme druhé vyvaľkané cesto. Okraje koláča prstami
zatlačíme, aby sa obe vrstvy cesta spojili. Celý koláč popicháme vidličkou. Pečieme približne 20 - 30 minút pri teplote 180 °C. Upečený koláč necháme dôkladne vychladnúť.

SERVÍROVANIE

Koláč môžeme zaujímavo dozdobiť práškovým cukrom tak, že na koláč položíme čistý kus záclony a pomocou sitka posypeme práškovým cukrom. Záclonu z koláča opatrne zložíme.